Even voorstellen

Mijn naam is Johan van Tongeren, getrouwd, geboren in 1966 te Hengelo(o).

Ik ben christelijk opgevoed en in de loop der jaren van verschillende denominaties lid geweest. Totdat ik een jaar of 50 was, vooral in evangelische gemeenten waarvan ik o.a. 5 jaar koster ben geweest. Inmiddels ben ik voorzitter en voorganger van een Messiaanse gemeente. Ik vind het belangrijk dat iedereen ervoor kan kiezen zich te laten (her)dopen zonder verplichtingen, dit geeft zoveel rust.

Elke week spraken wij elkaar als vrienden en bespraken ook veel geloofszaken. Uiteindelijk besloten we samen deze doopministry te starten, omdat we merkten dat er behoefte aan is.

 

Ik ben Ghislain, ik ben al jaren bevriend met Johan en we praten ook al jaren over het geloof. Tijdens deze gesprekken hebben we het vaak over de doop gehad, ik ben als kind nooit gedoopt en het stond al lang op mijn lijstje om dat als volwassene te laten doen. Dat leek nog niet zo eenvoudig, veel gemeentes willen dat je eerst lid wordt of een tijdje meeloopt, en voor welke gemeente kies je dan? Zo is het idee geboren om de doopministry te starten, ik was dan ook de eerste dopeling van de doopministry.